Hernádkércs község településkép fejlesztése

Támogatás összege: 30.949.508 Ft

A projekt azonosító száma: 1775260206

A projekt kezdete: 2017.07.18.

A projekt befejezése: 2018.08.31.

Hernádkércs Község Önkormányzatának tulajdonában lévő 3846 Hernádkércs, Kossuth Lajos utca 108 (178/2 hrsz) szám alatt orvosi rendelőként funkcionáló ingatlan energetikai felújítása és tetőhéjazat cseréje a cél. Az ingatlan körzeti rendelőként működik, Szentistvánbaksa, Nagykinizs település lakosait is ellátja. A tervezett fejlesztés célja az orvosi rendelő és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásoknak helyet adó épület energetikai felújítása és tetőhéjazat cseréje.

A tervezett fejlesztés célja az orvosi rendelő és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásoknak helyet adó épület energetikai felújítása és tetőhéjazat cseréje, mely áll:

– a meglévő tetőfedés visszabontását követően új előkorcolt fémlemezfedés, mely lángmentesített teli deszkázatra készül a rendszerhez tartozó megfelelő alátéthéjazatok alkalmazásával.

– A függőeresz és lefolyócsatorna, valamint egyéb bádogos elemek szinterezett, horganyzott acéllemezből készülnek.

– A homlokzatra és a lábazatra műgyanta alapú nemesvakolat kerül felhordásra.

– A külső nyílászárók műanyag hőszigetelt nyílászárók 3 réteg hőszigetelő üvegezéssel lesznek ellátva.

– A fal a rétegrendekben megadott EPS és XPS hőszigeteléssel készül.

A beruházás célja egy gazdaságosan üzemeltethető, fenntartható épület létrehozása, mely jelen esetben a meglévő GG átlagost megközelítő energetikai osztályból EE, átlagosnál jobb energetikai osztályba való lépést jelent, azaz évi 27.107,6 kWh/év a megtakarítás.

Megvalósítási helyszín:

3846 Hernádkércs, Kossuth Lajos utca 108.

Hernádkércs község településkép fejlesztése – Galéria